opeppdagen

Här var det jul! Nu är julborden igång och jag är redan less efter första dagen! varför tog jag på mig detta?! och vi som inte kan åka buss eller bil vi cyklar eller går. Går jag skulle det ta mig mer än en timme skulle jag tro eftersom det tar ungefär en halvtimme med cykel...på detta isunderlag och med mina dåliga cykeldäck kan det även hända att jag aldrig tar mig fram! inte utan frakturer iaf. Det dryga är dock att jag nu jobbar med min käre kock en månad framöver, men att han alltid börjar en timme eller så innan mig. Känns otroligt opepp att alltid sitta på jobbet en timme innan man börjar varje dag:P Idag blir det cykel så får vi väl lösa det framöver hoppas jag.
I fredags vart de jobb då Löven äntligen lyckades sätta in en vinst och sen lördag var jag med och spelade match för första gången på låt åt säga Läänge, tack tjejer var otroligt roligt! och sen till Brännland för att jobba. Var där typ två timmar innan jag började för att jag inte hade nån annan skjuts och känner inte för att behöva göra om det. Kommer bli en tidig kväll ikväll så förhoppningsvis blir det glögg, pepparkakor och filmmys...om inte min andra hälft får bestämma och det blir fotboll:P  imorrn är jag ledig och ska på skolan för att plocka upp alla gamla grejer, förbi på stan och uträtta ärenden och sen pynta lite här och var. Skulle ta mig tusan behövt ett riktigt heltidsjobb:P ge mig!

such a rainy day

Skitvädret är tillbaka, jag håller mig inomhus städar lite och bakar lite (..för mycket) eftersom det blir lite tidigt födelsedagsfika ikväll med släkten, då det är hockey på fredag. Blir säkert en hel del över som jag väl får skänka till behövande. Efter min andra träning volleyboll förra veckan dog mina blåslagna armar, men hämtade sig ganska fort så jag rycker nog in på torsdag igen. Känns otroligt bra att träna igen, men kanske behöver nåt annat att träna också eftersom heltidsarbetet närmar sig igen och där även kväll och helger:P
Helgen blev så där alldeles lagom trots jobb i baren fredag och söndag, men då löven fortsätter insistera att förlora så hade jag inte särskilt mycket att göra. Utgången på lördagen med de bästa folket var dock pricken över i:et. Använde då för första gången mitt kära kårleg (fast jag nu avslutat mitt plugg?!:P) Och det kändes bra att äntligen få utnyttja de hundralappar som jag betalat för ingenting!
Bror är även uppe på besök så ikväll kommer som sagt släkten hit..Måste nog kanske gå och låna några stolar av grannars. Annars så ska jag nu gå och slänga in en tvätt!

mitt i veckan

Dagen har lunkat på ganska sakta idag. Har bakat lite småkakor idag och lillkisse har hjälpt till genom att nyfiket tittat på:) Blir nog lite mer bakande imorrn så jag hinner få ihop nåt till fikat nästa vecka. Har även fått upp spegeln på väggen, utan att denna gick sönder, äntligen.

Eurosport sänder i dagarna en massa volleyboll så jag var tvungen att lugna min abstinens och for och tränade med vännäs en sväng. Detta i kombination med min springrunda i måndags resulterade dock i träningsvärk nå djävulskt i låren, lite i skuldrorna och även ganska ömma underarmar. Även fingrarna fick en del stryk efter en orutinerad fingertopps blockering..Sen var det kanske inte världens mjukstart efter att inte tränat på evigheter då jag även spelade en stund efter träningen med herrlaget också. Klockan hann bli halv tolv innan jag var hemma men de va riktigt kul och jag somnade iaf gott.

Helgen är helt uppbokad med både nytta och nöje så de känns faktiskt bra:)
..och så har jag investerat mig i en riktigt dyrgrip till symaskin! Förhoppningsvis kommer jag tjäna in det i allt jag kommer att sy, kommer nog att ta ett tag, men iaf så kommer det gå så mkt smidigare. Nu är de gjort iaf och nu ska jag bara hitta lite tyg så de kan bli nåt storverk:) 
Nä nu då mannen i huset är på kill-kväll ska jag passa på att unna mig lite mys med en god bok!

weekends over..här kommer en slövecka

Vilket djävulskt skitväder hela helgen och tydligen har det planer på att fortsätta. Var en sväng nere i uppsala över helgen. Hälsade på bror och Lisa och fick en liten guidad tur, god mat och gott sällskap. Sen hann jag även hälsa på käraste barndomsvännen också:) Var länge sen och mkt trevligt! Synd att det bara att helgen gick så fort. Men så blir det om man bilar också, skönt med friheten att välja men tar sin tid.
Har den senaste veckan plöjt igenom Johan Falk filmerna. Vissa av dem var faktiskt hyfsade, har en kvar så kanske blir den hyrd till ikväll:P Sen så har ju älsklingen lovat att göra crepés till mig till middag:) så de ska jag se till att han håller. Min dator vägrar starta idag och jag är rädd att det är permanent. Jag som just ångrat att jag inte har någon backup på den och hade tänkt göra det i helgen:P där får man för att skjuta upp allting!! Usch
Så är man arbetlös till på fredag och känner att det inte kanske kommer hända allt för mycket:P kanske blir ett par gardiner sydda idag och lite småfix på sin höjd. Får göra de bästa av segdagen.


Shoes made to look good

Mamma, min älskade mamma:) efter att jag stigit upp ringde jag bara för att höra vad hon gjorde och så slutade de med en heldag tillsammans! Vi gick på stan nästan hela dan och bla. handlade julsaker:) nån har iaf samma julkänsla som jag. Så det vart lite julgardiner, pynt för granen och julpyssel. Saknade dock det underbara snövädret som var igår. Så nu ligger en påse jul i garderoben och bara väntar! kommer att va svårt att hålla fingrarna borta..
Mamma skulle köpa ett par skor också och jag tänkte agera moraliskt stöd men slutade istället med att jag köpte TVÅ par skor. galet är ordet. Så vi köpte tre par tillsammans och fick alltså ett på köpet..måste ju passa på när man har nån som ger en rabbat. konstigt hur de funkar de där egentligen när de känns okej att köpa något bara man vet att man fått rabatt, trots att man aldrig skulle köpa det om det kostade samma men inte var rea...? Men ibland kan det vara bra att lura samvetet. Den har gången resulterade det i att jag nu har ett par dödssnygga pumps som man får ont i tårna av att bara se på:S Allting verkar förresten vara lite smyginspirerat av micheal jackson nu för tiden och så även de här, men they are so pretty iaf.
Sen blev de en riktigt god tomatsoppa med lite creme fraich och baugette till middag och till efterrätt en liten smygstart med lussebullar:) Fast Ronja höll på att äta upp hela min. Gottegris hon är. Nu idol som mest Fredagsmyyys.

Innan jag glömmer, vad är problemet med hon den blonda fix och trix tjejen i äntligen hemma?! Hon har stort, burrigt, blondt hår nästan som hey-baberiba-tror-hon-heter-Christine, fast Christine har ändå ganska fint ogrinellt hår, denna äntligen hemma brud i förra avsnittet var helt Galet! Det stod RAKT upp. verkligen rakt och uppspretat. Såg ut som låtsasspindelväv som blivit sprayat och tupperat. Ville bara dela med mig av min förskräckelse.


kulturell flopp

Måste bara få uttrycka min stolthet i att ha myntat uttrycket "vem är din Jill Jonsson?" (vilket innebär en artist/grupp som du har förkärlek till, men är lite pinsamt eftersom den inte alls stämmer överens med din egentliga musik smak. Min är då alltså Jill Jonsson...vem är din?!) Har kommit fram lite oväntade bekännelser från vänner och bekanta, men please fortsätt sprid så får vi veta fler mörka hemligheter:) ..kom alltså att tänka på det då jag för någon vecka sen upptäckte att min Jill hade släppt ny skiva. Ska ogenerat fixa den!
Måste verkligen ta igen flera månaders oträning! känner att jag är förbannat slö och orkeslös, det duger inte. Man inser inte hur bra man faktiskt mår av att röra sig. är dock inte sketa peppad på att ut och springa i det här underbara vädret:P
Igår blev de kinabuffé med brudarna och operan Julie. Har varit på opera förut och det tog ett tag innan man kom in i den, men lyckades ändå uppskatta den på något plan, men den här led jag mig igenom. Då jag trodde det var paus visade de sig att den var slut! Jag satt och gapade och förstod inte riktigt. Handlingen stod segt och stampade på samma ställe och sen bara..slut. Visst har dom otroliga röster och duktiga på att agera, men denna en timmes varaint av Julie var inte alls min grej. Så är du inte ett jättefan så skippa den. Såg dock profilteaterns "Vid världs ände" härom veckan.  En riktigt tragikomiskt historia som blev bättre ju längre som gick. Den kan jag  rekomendera er att se.
Sen måste jag se till att planera in nåt i helgen också, sambon jobbar ju som vanligt så jag måste sysselsätta mig på annat håll, men jag tror nog jag ska kunna hitta nån annan ensam själ därute..

och jag som blivit psykologisk och just nu läser en bok av den käre Kay Pollak avslutar med citatet:
"Ingen kan såra mig utan mitt medgivande". sug på den!


walking down the runway

Jaha så var de dags för att visa upp de vi påtat ihop i höst. Känns lite för överseriös stämpel på det hela och höga förväntningar. Vi har ju trots allt bara sytt i typ fem veckor så! men men de blir vad de blir. Inte mer med de. Fick just ett samtal från SVT! :S de kommer att komma ikväll och filma till ett 1 minuters repotage:) haha ojoj
Sitter just nu och väntar på att nagellacket ska trorka så ska man väl försöka ge sig iväg igen. skulle dock ha uppskattat en powernap just nu.
Vart en slappar helg med mys och massa gomat:) de gillades. Sen nästa helg är jag väl "mellan två jobb" så får väl se vad den har att erbjuda.

Nej nu ska jag röja lite och sen dra mig!

RSS 2.0